φωτογράφος βάπτισης
Ώς φωτογράφος βάπτισης, γάμου και γεγονότων, αναλαμβάνω φωτογραφίσεις σε όλη την Ελλάδα. Όπου με καλέσουν. Κατα κύριο λόγω όσον αφορά τις βαπτίσεις, καλύπτω φωτογραφικά μυστήρια βαπτίσεων στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βόλο, Σαντορίνη, Πάρο, κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα!
φωτογράφηση βάπτισης στην Παναγία Φανερωμένη -Βουλιαγμένη
Παρακάτω ακολουθεί μια μικρή συλλογή φωτογραφιών της βάπτισης της μικρής Ευανθίας. Η βάπτιση έγινε στην εκκλησία της “Παναγίας φανερωμένης” στη Βουλιαγμένη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εν λόγω εκκλησία παρακάτω, στους σχετικούς συνδέσμους.
Ήταν μια μικρή, σεμνή και όμορφη αισθητικά βάπτιση!
σχετικοί σύνδεσμοι
φωτογράφηση οικογένειας και παιδιού
φωτογράφος βάπτισης στην Κύπρο
λίγα λόγια για την εκκλησία
Ένα ξάφνιασμα περιμένει τον επισκέπτη του ναού της Παναγίας Φανερωμένης που λειτουργεί στη Βουλιαγμένη επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οι όγκοι είναι γνώριμοι, τα σχήματα παραδοσιακά. Κι όμως δεν είναι άλλη μία παραδοσιακή εκκλησία.
Κάθε γωνία και λεπτομέρεια είναι σχεδιασμένη με άποψη και έμπνευση, έτσι που από την πλέον παραδοσιακή βάση, τη βυζαντινή δηλαδή τεχνοτροπία που καλλιεργείται για πάνω από μιάμιση χιλιετία, να αναδύονται λεπτομέρειες που παραπέμπουν περισσότερο σε αρχιτεκτονική πρωτοπορία.
Τίποτα σ’ αυτό το ναό δεν είναι τυχαία στη θέση του. Από το αρχικό σχέδιο μέχρι το μικρότερο αντικείμενο, όλα υπηρετούν ένα ενιαίο σκεπτικό. Η αρχιτέκτονας σχεδίασε ειδικά γι’ αυτή την εκκλησία το τέμπλο, το δεσποτικό, τις καρέκλες, το παγκάρι, τον πολυέλαιο, τα μανουάλια.
Το χρώμα της εκκλησίας, οι γυάλινες καμάρες πάνω από τις εισόδους, το «κρυφό» πνευματικό κέντρο στα θεμέλια του ναού, όλα δείχνουν στον επισκέπτη ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία να ανακαλύψει, πίσω από το πρώτο επίπεδο του προφανούς.
Για την εκκλησία που τράβηξε από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα και απέσπασε θετικά σχόλια που επουδενί δεν συνηθίζονται για κτίρια αυτού του είδους, μιλήσαμε αποκλειστικά με την αρχιτέκτονα και δημιουργό όλης της ιδέας, Βούλα Διδώνη.
Η ιστορία της εκκλησίας ξεκινά σχεδόν 30 χρόνια πριν. Την ίδια τοποθεσία είχε ξεκινήσει να κτίζεται ένας ναός, που όμως έμεινε στα μπετά του υπογείου. «Ήταν όμως με τελείως διαφορετικό σχέδιο, άλλου μεγέθους, άλλης αντίληψης», εξηγεί η Βούλα Διδώνη.
Και διευκρινίζει:
«Η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι μια εκκλησία που να βρίσκεται μέσα στη σημερινή πραγματικότητα, σαν ένα μέρος της περιοχής. Αλλά να μην αντιγράφει από το παρελθόν. Βέβαια, δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω και τελείως καινούρια πράγματα, όσον αφορά τις μορφές, τους όγκους, τη μορφολογία».
Ο ρυθμός της εκκλησίας είναι ελεύθερος σταυροειδής με τρούλο. Η επιφάνειά της αγγίζει τα 580 τετραγωνικά.
Όπως μας εξηγεί η αρχιτέκτονας, «κρατήθηκα στο τυπικό των βυζαντινών εκκλησιών, της παράδοσης, γιατί οι όγκοι που έδιναν οι παραδοσιακές μορφές είχαν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έτσι μπορούσα μέσα από την παράδοση, χωρίς αντιγραφή αλλά με έμπνευση και κρατώντας τις βαθύτερες αξίες αυτών των στοιχείων να προχωρήσω σε ένα σύγχρονο σχεδιασμό».